Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 14. – 13:06 |

Kárpátalján december 14-én Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg

Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján december 14-én Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai minden nap hatékonyan védik Ukrajna határát az esetleges jogsértésekkel szemben, ideértve a dohánytermékek úgynevezett “légi” csempészését is.

A cigarettacsempészek, hogy megpróbálják megkerülni a határőrök mérnöki létesítményeit, amelyek megfosztják őket a határhoz való könnyű hozzáféréstől,

egyre inkább kisgépeket, valamint pilóta nélküli légi repülőket használnak.

Csak az elmúlt hónapban találtak és foglaltak le két repülőgépet: egy sárkányrepülőt és egy autogyro-t, amelyekkel a csempészek az ukrán-román államhatár közelében próbáltak cigit csempészni. 

Újabb, pilóta nélküli légi járművet fedeztek fel ma, december 14-én hajnali 5 órakor.

A határőrök operatív információt kaptak arról, hogy a határmenti területen valószínűleg cigarettát akartak átcsempészni Romániába. 

Nem messze a técsői járási Tiszafejéregyház (Біла Церква) településtől a Nagybocskói (Великий Бичків, Rahói járás) kirendeltség határőrei a Munkácsi Határőrség operatív munkatársaival együtt egy hexacopter drónt és összesen 700 csomag zárjegy nélküli cigarettát fedeztek fel. 

A határőrök jelentést küldtek az Országos Rendőrség Rahói kirendeltségének és az Állami Adószolgálatnak az ukrajnai büntető törvénykönyv 204. cikke szerinti (Jövedéki termékek jogellenes előállítása, tárolása, értékesítése vagy értékesítése céljából történő szállítás céljából) bűncselekmény jeleinek felderítéséről.

A határőrök az esetről értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit és az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat képviselőit is.

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy Kijevben a rendőrök elraboltak egy férfit, majd kenőpénzt követeltek tőle. A nyomozás szerint a rendőrök az ukrán férfit egy garázsban tartották, és csúszópénzt követeltek tőle, mert borostyánt tárolt, amit nem jelentett be a hatóságoknak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy körözött tolvajt fogtak el a csapi határon. A 49 éves kárpátaljai férfi Csehországból tartott hazafelé, amikor az okmányellenőrzés során működésbe lépett a körözési adatbázis.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!