Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 14. – 12:39 |

A rendőrök kenőpénzt követeltek a férfitól, hogy az illegálisan tárolt borostyánt ne vegyék nyilvántartásba. A gyanúsítottakat öttől 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik

Fotó: Korrespondent.net

Hirdetés

Az Ukrán Nyomozó Iroda tisztjei forró nyomon vették őrizetbe a rendőröket, amikor azok kenőpénzt kaptak azért, mert nem indítottak büntetőeljárást egy állampolgár ellen.

Ukrajna fővárosában, Kijevben a bűnügyi rendőrség osztályvezető-helyettese és a fővárosi rendőrség két operatív munkatársa pénzt követelt egy  helyi lakostól,

akit illegálisan egy garázsban tartottak fogva

– írja a Korrespondent.net hírportál az Ukrán Állami Nyomozó Iroda sajtóosztálya nyomán.

A nyomozás szerint a rendőrök az ukrán férfit egy garázsban tartották, és csúszópénzt követeltek tőle, mert borostyánt tárolt, amit nem jelentett be a hatóságoknak.

Az Állami Nyomozó Iroda munkatársai forró nyomon őrizetbe vették a rendőröket, akik

2500 dollár összegű kenőpénzt kaptak a férfitól.

A rendőrök ellen hivatalosan is vádat emeltek.

A bűnösség igazolása esetén a gyanúsítottakat öttől 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Az ügyben még tart a nyomozás.

Hirdetés

Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség az elmúlt hetekben több komoly visszhangot kiváltó őrizetbe vételt is végrehajtott, főként magas beosztású jelenlegi és volt rendőrségi és titkosszolgálati tisztviselőkkel, illetve a gazdasági élet néhány befolyásos szereplőjével szemben.

Korábban hírt adtunk arról is, hogy diplomata útlevéllel akart cigit csempészni egy magyar férfi Asztélynál. Az autó csomagtartójában „For Duty Free Only” feliratú cigarettákat találtak.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!