MTI

| 2020. 12. 15. – 12:00 |

Megerősítette helyi idő szerint hétfő délután Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét a Washingtonban összegyűlt elektori testület

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Bidenre 302, Trumpra 232 elektori voksot adtak le az újabb, hétfői összesítés szerint. A győzelemhez 270 szavazat kell.

Megerősítette helyi idő szerint hétfő délután Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét

az Egyesült Államok 50 államában és a fővárosban, Washingtonban összegyűlt elektori testület, amely hivatalosan megválasztja az Egyesült Államok elnökét - írja az MTI.

Az AP amerikai hírügynökség összesítése szerint Bidenre helyi idő szerint hétfő délutánig 302, Donald Trump hivatalban lévő elnökre pedig 232 elektor adta le voksát.

Az elnökké választáshoz 270 elektori szavazat szükséges.

A Reuters hírügynökség Kalifornia állam 55 voksának beérkezését követően jelentette, hogy Biden egészen biztosan több mint 270 elektori szavazatot kapott.

A voksokat hivatalosan január 6-án, két héttel az új elnök eskütétele előtt, a Kongresszus két házának együttes ülésén ismertetik, amelyen Mike Pence alelnök fog elnökölni.

Az elektori választás általában puszta formalitás az amerikai elnökválasztási folyamatban, ám idén kiemelt jelentőséget kapott,

mert Donald Trump széleskörű csalások miatt több bírósági keresetet is benyújtott az eredmény ellen.

A szavazással párhuzamosan bejelentette lemondását az igazságügyi miniszter. Donald Trump elnök által a Twitteren megosztott levélben Barr hosszasan méltatja a Trump által elért eredményeket, és közli, hogy december 23-án távozik hivatalából.

Trump tudatta, hogy a tárca vezetését Barr eddigi helyettese, Jeff Rosen veszi át ideiglenesen.

Emlékeztetjük olvasóinkat arra, hogy orosz partnerekkel kezd vakcinakombinációs kutatásokba az AstraZeneca. A kutatásba az AstraZeneca szerint 18 évesnél idősebb önkénteseket vonnak majd be. 

Továbbá hírt adtunk arról is, hogy Japánban már a koronavírus harmadik hulláma zajlik, ugyanis november közepe óta folyamatosan emelkedik az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!