Politika | 2020. 12. 15. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult az EU Parlament elnökéhez amiatt, hogy Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő is felkerült Ukrajna ellenségeit listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás honlapjára.

Már 2018-ban tudomást szerezett arról, hogy belekerült Ukrajna ellenségeit listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás látószögébe,

éppen ezért is lepődött meg, hogy miért pont most hozták nyilvánosságra a dolgot – mondta Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, írja a Hirado.

Hozzátette, ami talán ennél is meglepőbb volt, hogy az ukrán média a személyes adatait is nyilvánosságra hozta, többek között az útlevélszámát is.

Ez pedig azt bizonyítja, hogy már a hatóságok is részt vesznek a kárpátaljai magyarok elleni hadjáratban.

Úgy gondolja, hogy mindennek a célja a megfélemlítés.

Véleménye szerint az elmúlt hetek, napok kárpátaljai történései, magyarok elleni elkövetett atrocitások kulminálódása vezetett ahhoz, hogy most már nyilvánosság elé tárták ezt az ügyet.

Kiemelte, a választások előtt is komoly támadások érték a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget (KMKSZ), hogy ellehetetlenítsék a párt indulását a választásokon. De mivel nem érték el céljukat – a szövetség elindult a választásokon, ráadásul jól is szerepelt –, a választások után, nemhogy lecsendesült volna a helyzet, tovább fokozódott és további atrocitások is történtek, történnek a magyarokkal szemben.

Ebben az egész helyzetben pedig az a legaggasztóbb, hogy míg egészen apró, egyéni esetekkel, jogsértésekkel az európai parlament komolyan foglalkozik,

a kárpátaljai magyarokkal szemben elkövetett atrocitások nem érik, érték el a képviselők ingerküszöbét.

Éppen ezért is fordultak levélben az Európai Parlament elnökéhez, David-Maria Sassolihoz, hogy fejezze ki szolidaritását és együttérzését – mondta. Hozzátette, azonban ezidáig nem kaptak semmiféle választ, reakciót.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Bocskor Andrea fideszes EU-képviselő felkerült az ukrán Mirotvorec honlapra. Az indoklás, hogy megsértette az ukrán jogszabályokat a kettős, magyar-ukrán állampolgárság megszerzésével.

Emlékeztetünk arra is, hogy az Európa Tanács főtitkárával egyeztetett Szijjártó Péter az ukrajnai magyarok ügyébenTájékoztatta a főtitkárt az ukrán titkosszolgálat megfélemlítő akcióiról, amiket a magyar közösségekkel szemben hajtott végre Kárpátalján.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!