MTI

| 2020. 12. 15. – 08:30 |

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában 29 617 ember szervezetében azonosították a SARS-CoV-2 koronavírust

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában 29 617 ember szervezetében azonosították a SARS-CoV-2 koronavírust, így az előző nap 27 ezer alatti értéke után ismét 30 ezer közelében alakult a napi esetszám - derült ki a török egészségügyi minisztérium hétfő este közzétett jelentéséből.

A tárca, mintegy négy hónap szünet után, november 25-én ismertette először az igazolt fertőzöttek napi számát, amely egészen vasárnapig 28 351 és 33 198 között mozgott - írja az MTI.

A mutató vasárnap mérséklődött, 26 919-en állt.

A hétfői adattal a regisztrált fertőzöttek száma 1 millió 866 ezer 345-re nőtt a 83 millió lakosú országban.

A beszámoló szerint újabb 229 beteg vesztette életét a fertőzés szövődményeiben, ami rekord. A halálos áldozatok száma ezzel 16 646-ra emelkedett.

A pénteki napi, és egyben az eddigi legmagasabb adat 226, a szombati 222, a vasárnapi 218 volt.

A hétfői jelentésben az olvasható, hogy a súlyos betegként nyilvántartottak száma alig ugyan, de tovább nőtt, 5973-ról 5980-ra.

A gyógyultak száma 28 164-gyel 1 631 944-re emelkedett, így ők teszik ki az összes regisztrált eset közel 87,5 százalékát.

A kis-ázsiai országban mostanáig csaknem 21,3 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban a december 1-jén életbe lépett szigorítások értelmében hétköznap éjszakánként, valamint a járvány tavaszi hulláma óta először, a hétvégék teljes időtartama alatt kijárási korlátozás van érvényben.

A rendelkezések a termelési és az ellátási láncokat, illetve egyebek mellett az egészségügyi szektort nem érintik. Hétköznap éjszakánként nem, de hétvégénte az emberek bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kormányzat hétfői ülését követő ankarai sajtótájékoztatóján közölte, hogy december 31-én este

21 órától január 4-én hajnal 5 óráig ugyancsak kijárási korlátozás lesz érvényben az országban.

A jelenlegi intézkedések szerint a 65 évnél idősebbek és a 20 éven aluli, nem dolgozó fiatalok hétköznap kizárólag három-három órára mozdulhatnak ki otthonukból, továbbá nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket.

A temetéseket és az esküvőket csak legfeljebb 30 ember jelenlétében lehet megtartani, míg a mozik, a fürdők, az uszodák, a masszázsszalonok és a vidámparkok is felfüggesztették működésüket. Az éttermek csak elvitelre vehetnek fel rendelést.

A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező.

Hírportálunk korábban tájékoztatott arról, hogy  újabb 3470 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Ezzel 283 870-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elmaradnak a karácsonyra remélt enyhítések Ausztriában, ugyanis a fertőzés okozta betegség szövődményeibe pénteken 126-an haltak bele.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!