Origo
| 2020. 12. 16. – 13:00 |

A magyar kormány védi a családokat és a gyerekeket azáltal, hogy törvénybe foglalta, hogy az anya a nő, az apa a férfi

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Európában is egyedülálló módon védi a magyar alaptörvény a családokat és a gyerekeket.

Az elfogadott törvénymódosítás garantálja minden gyerek számára a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyerek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődést is - írja az Origo.

Elfogadta a magyar országgyűlés a családvédelmi alaptörvény-módosítást. 134 képviselő szavazott igennel, 45 nemmel, 5-en pedig tartózkodtak.

A módosítás értelmében Magyarország lesz az első ország az unióban, ahol

alaptörvényi szinten mondják ki, hogy mi nevezhető pontosan családnak, és biztosítják a gyerekek háborítatlan fejlődését.

Mindezek mellett biztosítva lesz a gyerekek egészséges családhoz való joga is. 

Fellépés a genderlobbi ellen

Olyan világban élünk ugyanakkor, hogy még a legalapvetőbb dolgokat is érdemes tisztázni. Ezért kell most az Alaptörvényt módosítani, és rögzíteni, hogy az anya nő, az apa férfi. Idáig jutottunk. A Fidesz-KDNP mindig is kiállt amellett, hogy a családok és a gyermekek az elsők, ennek egyértelműsítése, az ő védelmük pedig megérdemli a legmagasabb szintű jogi garanciát - erről Hollik István beszélt korábban a Mandinernek.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint továbbá az is fontos, hogy garantálják a gyermekek születési nemének megfelelő, háborítatlan fejlődését.

A tények és a valóság sosem zavarta a világszerte egyre erősebb genderlobbit.

Megpróbálják elhomályosítani a család és a nemek határait. Hát mi most világossá tettük, mondta Hollik.

Talán evidenciaként hangzik, de olyan időket élünk, hogy nem árt ezt nyíltan, alaptörvényi szinten is kimondani és egyértelművé tenni, hogy mit jelent a házasság, mit jelent a család.

Ezt már az igazságügyi miniszter mondta. Varga Judit szerint a módosítás biztosítja minden gyerek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelését, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Szlávik János szerint nem lehet a karácsonyi összejövetelek biztonságosságát koronavírus-teszttel biztosítani, ezért inkább el kell kerülni a találkozásokat.

Emlékeztetünk arra is, hogy 22 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség. A Kárpát-medence közel ezer településén, 22 ezer magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!