Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 16. – 18:00 |

A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja hosszú útja után december 14-én érkezett meg Ukrajnába, a békelángot este vették át a Lemberg megyei cserkészek

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja hosszú útja után december 14-én érkezett meg Ukrajnába.

A békelángot este vették át a Lemberg megyei cserkészek a lengyel cserkészektől a Sehényi ukrán-lengyel nemzetközi ellenőrző ponton.

A Lembergi Határőrség határőrei és a hadosztály is elsőként találkoztak a békelánggal a határon, és átadták azt az összes határegységnek.

Ezt követően a cserkészek más városokba is eljuttatják a lángot, többek között az egyházakba, iskolákba, intézményekbe is,

illetve olyan emberekhez is, akik nem tudnak egyedül eljutni a békelánghoz.

A betlehemi békeláng olyan esemény, amely egyesíti a világ összes cserkészét. A lángot Jézus Krisztus szülőhelyén gyújtják meg, s a cserkészek városról városra, országról országra adják tovább azt.

Hagyományosan ebben az évben is Ukrajna Lengyelország határán keresztül kapta meg a békelángot.

Amikor az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította, egy osztrák televízió ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett.

Azóta az osztrák cserkészek szervezésében évről évre egy-egy gyermek indul Bécsből Jézus világra jöttének helyszínére, hogy a Születés bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen. 

A lángot az osztrák fővárosba érkezése után nagyszabású rendezvény keretében adják át a világ különböző országai, nemzetei képviselőinek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy kigyulladt karácsonyfa miatt ugrottak ki a harmadikról a gyerekek. A tűzet egy füstölő okozta, ami túl közel került a fenyőhöz.

Továbbá emlékeztetünk arra, hogy a koronavírus fertőzöttek száma már 73,4 millió a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!