Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 16. – 12:31 |

A határátlépés megkerülése érdekében ismét drónnal próbáltak cigit csempészni a bűnözök, december 15-én két doboz cigit és egy drónt találtak a rendőrök

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A határátlépés megkerülése érdekében ismét drónnal próbáltak cigit csempészni a bűnözök.

Az illegális tevékenységek határon történő leállítását célzó aktív intézkedések arra kényszerítik a csempészeket, hogy feladják szokásos illegális keresetüket, ám egy része mégsem hagyja abba a törvénysértést.

A csempészek új módszereket keresve a határvonalon a mérnöki akadályok leküzdésére

megpróbálják a dohánytermékeket kis repülőgépekkel szállítani.

Két nappal ezelőtt az ukrán-román államhatár mentén a Munkácsi Határőrség emberei egy hexacoptert fedeztek fel. 

Ezúttal újabb drónt találtak a tiszaújlaki határőregység katonái tegnap, december 15-én este a magyar államhatár közelében.

A katonák a lehetséges illegális tevékenységről szóló információkat ellenőrizték. 

A határőrök a terület járőrözése során egy repülőgép zajára lettek figyelmesek.

A légtérhasználat szabályainak megsértésének megakadályozása érdekében a katonák két lövést adtak le egy jelzőpisztolyból.

A zöldsapkások 100 méterre az államhatártól találták meg a kvadrokoptert és egy csomagot, melyben kétszáz doboz zárjegy nélküli cigaretta volt. 

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy Kárpátalján december 14-én Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg. A határőrök operatív információt kaptak arról, hogy a határmenti területen valószínűleg cigarettát akartak átcsempészni Romániába. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ökörmezőn december 13-án a rendőrök őrizetbe vettek egy 40 éves férfit, akit halálhoz vezető súlyos testi sértések elkövetésével gyanúsítanak. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!