MTI

| 2020. 12. 16. – 08:00 |

Komoly aggodalomra adnak okot a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, valamint a szervezet intézményei és alapítványai ellen folytatott eljárások

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Komoly aggodalomra adnak okot a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, valamint a szervezet intézményei és alapítványai ellen folytatott eljárások - írta Karácsony Gergely főpolgármester kedden délelőtt Facebook-oldalán, Babják Zoltán Beregszász polgármesterének küldött hétfői levéléből idézve.

Mint írta, a levélben kifejezte szolidaritását a kárpátaljai magyar közösséggel,

és biztosította a polgármestert, hogy Beregszász, úgy is mint Budapest testvérvárosa, mindig számíthat a magyar főváros támogatására, partnerségére - írja az MTI.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy különös mértékben nyugtalanítónak tartja a beregszászi főiskolán végzett házkutatást,

hiszen a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola a határon túli magyar nyelvű oktatás és a magyar kultúra külhoni képviseletének fontos intézménye.

Kötelesség a szolidaritás és a támogatás akkor, amikor folyamatos inzultusok érik a kárpátaljai magyar közösséget, megsértve ezzel a nemzetközi jogban biztosított nemzeti kisebbségi jogokat is - fogalmazott Karácsony Gergely.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult az EU Parlament elnökéhez amiatt, hogy Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő is felkerült Ukrajna ellenségeit listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás honlapjára.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a KMKSZ elítéli a kárpátaljai képviselők ellen hazaárulás címén indított eljárást. A KMKSZ mélységesen felháborítónak tartja a kárpátaljai szürtei kistérségi képviselők minden törvényi alapot nélkülöző vegzálását.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!