Közélet | 2020. 12. 16. – 12:01 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője kijelentette, a helyzet stabilizálódik a koronavírus terjedésével kapcsolatban, de elmondta, hogy a helyzet még így is feszült.

Ukrajnában a koronavírus terjedésének helyzete stabilizálódott, de továbbra is feszült.

Különösen aggasztó a kórházban ápolandó betegek száma.

Ezt Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter december 16-án, szerdán tartott tájékoztatón jelentette ki – írja a Korrespondent.net hírportál. 

Megjegyezte, hogy csak az elmúlt 24 órában Ukrajna-szerte 3242 ember került kórházba.

“Sokan nézik a kórházi statisztikákat. Ezek a statisztikák félelmetesek. Elég magas adatok vannak a kórházi ápolás terén. De ugyanakkor a felgyógyultak száma 3473 fő” - mondta Sztepanov.

A miniszter hozzátette, hogy most bizonyos

stabilizálódás tapasztalható a COVID-19 előfordulásában Ukrajnában.

A tárcavezető hangsúlyozta azt is, hogy a helyzet továbbra is meglehetősen feszült, de az orvosoknak sikerült teljesen megállítaniuk a betegek számának növekedését.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltást. A koronavírus szérum körüli világméretű izgalom ellenére Ukrajnában nincsenek várakozási listák az oltásokra.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában mintegy 21 millió embert ingyen oltanak be koronavírus ellen. Az Egészségügyi Minisztérium világos oltási tervet dolgozott ki, és meghatározta azokat a csoportokat, akiket az állam költségén be kell oltani 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!