Közélet | 2020. 12. 16. – 09:15 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

December 15-én, kedden Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter elmondta, hogy a kockázati csoportokból mintegy 21 millió embert ingyen oltanak be koronavírus ellen Ukrajnában.

Az Egészségügyi Minisztérium világos oltási tervet dolgozott ki, és meghatározta azokat a csoportokat, akiket az állam költségén be kell oltani 

Csaknem 21 millió ilyen embernek kell védőoltást biztosítani.

“Úgy gondoljuk, hogy mindenekelőtt az egészségügyi dolgozókat, a kelet-ukrajnai háborúban résztvevő katonákat, a bentlakásos iskolákban, az idősek otthonában tartózkodó embereket, az oktatási dolgozókat, a Nemzeti Rendőrség, a Nemzeti Gárdát tagjait, a 60 évnél idősebbeket és a beteg embereket kell ingyen beoltanunk” - mondta Sztepanov, akit a Podrobnosztyi.ua hírportál idéz.

Hirdetés

Emlékeztetjük olvasóinkat arra, hogy az Egészségügyi Minisztérium ingyenessé tenné koronavírus-oltást mindenki számára. Az Egészségügyi Minisztérium úgy véli, hogy biztosítania kell az oltáshoz való hozzáférést “kivétel nélkül minden állampolgár számára, az állam költségén”. 

Továbbá hírt adtunk arról is, hogy Ukrajnában 2023-ban lesz népszámlálás. A nemzeti nyilvántartásokból származó adatok felhasználásán alapuló össz-ukrán népszámlálásra 2030-ban kerülhet sor.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!