Közélet | 2020. 12. 16. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Zelenszkij a nőket azért tüntette ki, mert példaértékűen nevelik a gyermekeket a családban, kedvező feltételeket teremtenek számukra az oktatáshoz, és fejlesztik kreatív képességeiket. 

Ukrajnában 901 nő részesült a Hős Anya kitüntetésben.

A megfelelő rendeletet Volodimir Zelenszkij elnök december 14-én, kedden írta alá – adta hírül a Korrespondent.net hírportál.

A dokumentum szerint a nőket azért tüntették ki, mert „példaértékűen nevelik a gyermekeket a családban, kedvező feltételeket teremtenek számukra az oktatás megszerzéséhez, fejlesztik a gyermekek kreatív képességeiket és magas szellemi és erkölcsi tulajdonságait”. 

A kitüntetést azok a sokgyermekes anyák kapták, akik öt vagy több gyermeket nevelnek,

beleértve az örökbefogadott gyermekeket is, nyolcéves korukig.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több tucat ember tüntetett Kijevben a korlátozások ellen. A tüntető vállalkozók és a rendőrség közötti összecsapások során Kijevben, a Majdan téren mindkét oldalon megsérültek emberek.

Emlékeztetünk továbbá arra is, hogy Kárpátalján idén 268 külföldi rendszámú autót foglaltak le. A vámosok 1139 jegyzőkönyvet állítottak ki a külföldi rendszámú autók tulajdonosai ellen a jármű ideiglenes behozatalának és tranzitjának túllépése miatt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!