Események | 2020. 12. 17. – 10:16 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai embercsempészettel foglalkozó bűnözőket tartóztattak le, akik illegálisan csempésztek embereket Délkelet-Ázsiából Szlovákiába és Magyarországra.

A rendőrök a bűnszervezet tevékenységének felderítése során dokumentálták a talált bizonyítékokat.

Az eredményt Lengyelország és Szlovákia határügynökségeinek képviselőivel folytatott együttműködés és információcsere révén is sikerült elérni.

A razziát a DOZOR speciális határegység munkatársai segítették.

A valójában több mint egy évig tartó munka csúcspontja a szervező és a határon átnyúló bűnözői csoport többi tagjainak őrizetbe vétele volt.

A nyomozás során számos vizsgálatot végeztek a gyanúsítottak lakóhelyén és járműveikben.

Az Országos Rendőrség nyomozói három szervező ellen hivatalosan is vádat emeltek Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. cikkelye alapján.

Jelenleg folyamatban vannak a büntetőeljárások keretében folytatott nyomozási cselekmények és intézkedések – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy december 15-ére virradóan a Csapi Határőrség munkatársai őrizetbe vettek egy ismeretlen személyt, aki dokumentumok nélkül tartózkodott az államhatár közelében Kárpátalján. Az illető ukrán állampolgárnak nevezte magát. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy járókelők akadályoztak meg egy öngyilkosságot Munkácson. A szemtanúk elmondása szerint a járókelők akadályozták meg a fiatalt abban, hogy véget vessen életének.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!