Mozaik | 2020. 12. 17. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az új elektromos Mustang a Ford 11 milliárd dolláros befektetésének része, mellyel a 2022-es elektromos átállást célozta meg.

A Ford arra számít, hogy 2022 végére az eladott autónak a felében lesznek hibrid és elektromos hajtásláncok.

A Tesla kihívójának szánja a Ford a Mustang Mach E-t, ami nem egy benzinfaló sportkocsi, hanem egy elektromos terepkupé sok lóerővel és nagy hatótávval - írja az Origo.

A mérnökök a Tesla Y-ból, iPhone-ból és Netflixből is merítettek ihletet az autó tervezésekor.

A Ford autók mostanáig nem a dizájnról voltak híresek, viszont az új modellel megpróbálnak a Tesla nyomába eredni.

A vásárlói célközönség számukra azonban nem a Tesla vásárlók köre, hanem azon embereké, akik vágynának egy Teslára mégsincs nekik. Így a Ford egy jó alternatívát kínál számukra.

Az ár, a teljesítmény és különböző technológiák egyértelműen összehasonlíthatóak lesznek a Tesla Y modelljével,

azonban az autó nem annyira high-tech, sokkal inkább emlékezet hagyományos, megszokott autóra.

A Ford elektromos autó részlegének globális igazgatója szerint az előrendelések 65 százaléka teljesen új vásárlóktól származott, tehát az olyan vásárlók figyelmét is felkeltette az autók, akik eddig nem Fordot vásároltak.

A vállalat malmára hajtja továbbá a vizet az elektromos autók vásárlása után járó 7500 dolláros adójóváírás, mely keretet a Tesla és General Motors már kimerítette. Így az alapfelszereltségű Mustang Mach E 44 ezer dollár helyett csupán 36,5 ezer dollárba fog kerülni, míg a Tesla Y modellje 50 ezer dollárnál kezdődik.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Nikola Tesla, a híres feltaláló 1902-ben kezdte meg Long Islanden egyik legnagyobb kísérleti munkáját. Terve egy az egész világot lefedő vezeték nélküli áramellátó rendszer kiépítése volt.

Emlékeztetünk arra is, hogy a Microsoft novemberben bevezetett egy új funkciót, a „Termelékenységi pontszám”-ot, amelynek segítségével a vállalati vezetők nyomon követhetik, hogy alkalmazottaik milyen módon, milyen sűrűséggel használják a Microsoft eszközkészletét.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!