Politika | 2020. 12. 17. – 13:26 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Be fognak avatkozni az amerikaiak a 2021-ben esedékes orosz parlamenti választásokba, ahogy mindig is szoktak, de Oroszország felkészül erre – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a csütörtökön tartott éves sajtótájékoztatóján.

„Csak akkor tudunk ennek ellenállni, ha az oroszok többsége megérti, hogy ez beavatkozás, és hogy ellen kell állnunk” – mondta Putyin,

hozzátéve, hogy Oroszország kész a példátlanul nyitott együttműködésre a megfigyelőkkel

- írja az MTI.

Putyin provokációnak nevezte Szergej Snurov, a Leningrad együttes volt frontemberének kérdését, hogy az orosz hackerek miért nem segítették győzelemre idén is Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson. Megismételte, hogy Moszkva nem avatkozott be az amerikai választásokba.

Arra a kérdésre, hogy menedéket ad-e Trumpnak, mint Edward Snowden informatikusnak, kijelentette, hogy erre a hivatalban lévő elnöknek nincs szüksége, mert jó eredményt ért el a választáson.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Putyin gratulált Bidennek a győzelemhez. Az orosz vezető sikereket kívánt a megválasztott amerikai elnöknek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megerősítette helyi idő szerint hétfő délután Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét. Bidenre 302, Trumpra 232 elektori voksot adtak le az újabb, hétfői összesítés szerint.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!