Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 17. – 07:34 |

2021 januárjában Ukrajnában hagyományosan az újévet és az ortodox karácsonyt is ünneplik. Ezért az ukránoknak több munkaszüneti napjuk van

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

2021 januárjában Ukrajnában hagyományosan az újévet és az ortodox karácsonyt is ünneplik. Ezért az ukránoknak több munkaszüneti napjuk van. 

Az újévi ünnepek miatt az ukránok 2020. december 25-27-e között,

2021. január 1-3-a között, valamint 2021. január 7-10-e között hosszú hétvégére számíthatnak – írja a PMG.ua internetes kiadvány.

Szilveszter estéje 2020. december 31., csütörtökre esik. Ez a nap munkanap lesz, de ajánlott a munkaidőt 1 órával csökkenteni. 

Az új év 2021. január 1-je, péntekre esik, ami munkaszüneti nap és egyben hivatalos szabadnap is.

A január 2-i és 3-i nap szombatra és vasárnapra esik, ezért január 4-én, hétfőn munkába kell menni.

További szabadnapok járnak az ukránoknak 2021-ben az ortodox karácsony kapcsán. Az ünnep, amelyet mindig január 7-én ünnepelnek, csütörtökre esik, és hagyományosan szabadnap lesz.

Január 8-a, péntek is munkaszüneti nap lesz.

Ezt a napot azonban január 16-án, szombaton kell ledolgozni..

Ezért 2021 januárjában Ukrajnában hivatalosan 12 szabadnap és 19 munkanap lesz. 

Emellett Ukrajnában a katolikus karácsony is nemzeti ünnep és hivatalos szabadnap, amelyet minden évben , december 25-én ünnepelnek.

2020-ban ez a dátum péntekre esik, így az ukránok egymás után három napot - december 25-én, 26-án és 27-én – pihennek majd.

Korábban hírt adtunk arról, hogy idén is megérkezett a betlehemi békeláng Ukrajnába. A békelángot este vették át a Lemberg megyei cserkészek a lengyel cserkészektől a Sehényi ukrán-lengyel nemzetközi ellenőrző ponton.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij több száz nőnek ítélte meg a Hős Anya címet. Zelenszkij a nőket azért tüntette ki, mert példaértékűen nevelik a gyermekeket a családban, kedvező feltételeket teremtenek számukra az oktatáshoz, és fejlesztik kreatív képességeiket. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!