Életmód | 2020. 12. 18. – 16:12 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kálium segít az izmok és a folyadékháztartás megfelelő működésében, és segít csökkenteni a túlzott nátriumbevitel káros következményeit is.

A megfelelő káliumbevitel segít abban is, hogy ne legyen magas a vérnyomásunk és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Ha valaki sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt, esélyes, hogy kevesebb káliumot juttat a szervezetébe a szükségesnél, ezt pedig különféle tünetek jelezhetik - írja a Házipatika.com.

Ezek közül az egyik a krónikus fáradtság, mert a sejtjeinknek szüksége van a káliumra az egészséges működéshez. A sima izmok és a szívizom működésére is hatással lehet a káliumhiány, így az izomfájdalmak, görcsök is lehetnek a tünetei.

Előfordulhat az is, hogy lelassul a szívverésünk, és szédülni, ájuldozni kezdünk. Ha nincs a szervezetünkben elég az ásványi anyagból, az összehúzhatja az ereket, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet.

Tünet lehet továbbá a krónikus felfúvódás is, ezt a túl alacsony káliumszint miatt felborult nátriumszabályozás okozhatja.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!