Közélet | 2020. 12. 18. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában immár negyedik napja rekordszámú beteg vesztette életét a SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzés szövődményeiben, ezúttal 243-an - közölte csütörtök este a török egészségügyi minisztérium.

A járvány halálos áldozatainak száma ezzel 17 364-re emelkedett. A hétfői napi adat 229, a keddi 235, a szerdai pedig 240 volt - írja az MTI.

A beszámoló szerint újabb 27 515 ember szervezetében azonosították a kórokozót,

amellyel az igazolt fertőzöttek száma 1 millió 955 ezer 680-ra nőtt a 83 millió lakosú országban.

A mutató hetek óta 30 ezer közelében alakul, kedden 32 102-n, szerdán pedig 29 718-on állt.

A csütörtöki jelentésben az olvasható, hogy a súlyos betegként nyilvántartottak száma tovább csökkent, 5960-ról 5803-ra. Utóbbi értékben október 21-től egészen szerdáig csak emelkedés volt tapasztalható.

A gyógyultak száma 30 494-gyel, 1 millió 721 ezer 607-re nőtt, így ők teszik ki az összes regisztrált eset 88 százalékát.

A kis-ázsiai országban mostanáig 21,9 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban a december 1-jén életbe lépett szigorítások értelmében hétköznap éjszakánként, valamint a járvány tavaszi hulláma óta először, a hétvégék teljes időtartama alatt kijárási korlátozás van érvényben.

A rendelkezések a termelési és az ellátási láncokat, illetve egyebek mellett az egészségügyi szektort nem érintik. Hétköznap éjszakánként nem, de hétvégénte az emberek bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

A jelenlegi intézkedések szerint a 65 évnél idősebbek és a 20 éven aluli, nem dolgozó fiatalok hétköznap kizárólag három-három órára mozdulhatnak ki otthonukból, továbbá nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket. A temetéseket és az esküvőket csak legfeljebb 30 ember jelenlétében lehet megtartani, míg a mozik, a fürdők, az uszodák, a masszázsszalonok és a vidámparkok is felfüggesztették működésüket.

Az éttermek csak elvitelre vehetnek fel rendelést.

A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező.

A török kormányzat egyelőre nem jelezte, hogy esetleg szigorúbb intézkedések bevezetését tervezné, ugyanakkor december 31-én este 21 órától január 4-én hajnal 5 óráig szintén kijárási korlátozás lesz érvényben az országban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Londonban és környékén a legmagasabb készenléti szint lépett életbe. Az intézkedés alapján az érintett térségekben szerdától nem nyithatnak ki a múzeumok.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltást. A koronavírus elleni tömeges oltás Ukrajnában legkorábban áprilisban kezdődik.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!