Közélet | 2020. 12. 18. – 20:12 |
Orbán Viktor a Magyar Görögkatolikus Egyház vezetőitől átvette a betlehemi békelángot. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök átadták a miniszterelnöknek a betlehemi békelángot hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát - mondta a sajtófőnök.

A találkozón, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is, áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit - tájékoztatott Havasi Bertalan, hozzátéve: a vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

Hirdetés

Korábban hírt adunk róla, megérkezett Ukrajnába a  betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja (a Béke lángja). A békelángot a Lemberg megyei cserkészek a lengyel cserkészektől vették át az ukrán-lengyel nemzetközi ellenőrző ponton. Az ukrajnai cserkészek eljuttatják a békelángot többek között az egyházakba, iskolákba, intézményekbe is, illetve olyan emberekhez is, akik nem tudnak egyedül eljutni a békelánghoz.

 

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!