Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 18. – 13:00 |

Ukrajnában a legdrágább termék az újévi asztalon a vörös hal és a vörös kaviár lesz, amelyek ára egyszerűen kozmikus lesz

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a legdrágább termék az újévi asztalon a vörös hal és a vörös kaviár lesz, amelyek ára egyszerűen kozmikus lesz.

Mondta Olekszij Dorosenko, gazdasági szakértő a Golos.ua információs hírügynökségnek adott kommentárjában.

Ha kiszámoljuk az élelmiszerek és bizonyos ételek költségeit az újévi asztalon, akkor annak nagy része mindig vörös kaviár, vörös hal és alkohol volt.

Ebben az évben, különös tekintettel a vörös kaviár költségeinek 25%-os növekedésére,

a tavalyi év sem volt sikeres a kaviár betakarításában, ennek következtében a kaviár ára 30%-kal emelkedett.

Az ukránok nem vásárolnak ananászt, amelyet hagyományosan az új év előtt vásároltak. Az ukránok nem vásárolnak drága és egzotikus termékeket az újévi asztalhoz.

A polgárok szilveszterkor nem fogják elhagyni a húst, a francia salátát és az alkoholt.

Azok számára, akik megengedhetik maguknak, az újévi asztal legdrágább terméke a vörös hal és a vörös kaviár lesz - mondta Dorosenko.

Elmondása szerint az ukránok a tavalyi évhez képest 20%-ot spórolnak az újévi asztalon. 

„Kevesebb lesz az elkészített étel. A főételek lesznek. Az újévi ételek száma azonban kevesebb lesz a tavalyihoz képest. Ha korábban a háziasszonyok egy hétre előre főztek, akkor most az asztal sokkal szerényebb lesz, és az ukránok többsége január 2-án vagy 3-án főz újra.

Átlagosan az ukránok 20%-ot spórolnak majd meg”

- foglalta össze Olekszij Dorosenko.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy elfogadta a jövő évi költségvetést az ukrán parlament. A híradások szerint a költségvetés 246,6 milliárd hrivnya (körülbelül 25 861 milliárd forint) hiánnyal, a GDP 5,5 százalékával számol.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában jövőre 10%-kal emelkedhet a gáz ára. Ma Ukrajnában nincs teljes értékű gázpiac, és továbbra is fennáll az Naftohaz gázszolgáltató vállalat fölénye, amely az összes gáz 70%-át ellenőrzi.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!