Hirado.hu
| 2020. 12. 21. – 20:00 |

Csaknem 185 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány volt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Csaknem 185 millió forint gyűlt össze vasárnap késő estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány volt.

Ebben az évben a kampány támogatói autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá - írja a Hirado.

Mint a vasárnapi műsorban elhangzott, a 13616-os szám a jövőben is élni fog, továbbá várják a felajánlásokat az év végéig azokra a tárgyakra is,

amelyek fix áron megvásárolhatók és még nem találtak gazdára.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a műsorban kiemelte: az alapítvány elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyerekeknek és családoknak. 2018-ban egy ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, azt álmodták meg, hogy létrehoznak egy olyan mintaházat, amelyben a gyerekeket és a családokat tudják segíteni.

Minél hamarabb diagnosztizálják a gyerekeket, hogy megkaphassák azokat a fejlesztéseket, amelyek segítségével teljesebb életet élhetnek.

Nagyon sok családot érint az autizmus, de nem beszélünk róla eleget – mondta.

Az alapítvány célkitűzése az edukáció és az elmúlt másfél hónapban a kampányban bemutathatták a nézőnek azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekeknek és a családoknak nap mint nap szembe kell nézniük.

„Nagyon jó volt látni, hogy karácsony közeledtével az emberek összefognak” – hangsúlyozta Szijjártó-Nagy Szilvia.

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa kiemelte: a mintaház az intézmény telephelyén valósul meg, mind az épületet, mind a környezetét el tudják úgy készíteni,

hogy az speciálisan az autista gyerekeket segítse.

Magyarországon ez az első olyan egészségügyi intézmény, ahol multidiszciplináris csapat, egy csoport szakember dolgozik azon, hogy a diagnosztizált kisgyerek készségeit és képességeit feltárja, különféle modulokon keresztül fejlessze és a családot is segítse.

Minden gyerek problémája más, nekik arra kell készülniük, hogy megtalálják ezeket, terápiákat, számos fejlesztési lehetőséget kínáljanak. Ebben a házban harminc szobában, kezelőhelységben folytathatják a munkát, és egész sor szakember foglalkozik majd a gyerekekkel és a családokkal – mondta el Nagy Anikó.

A közmédia élő adása során hét tárgyra lehetett licitálni.

A Ferencvárosi Torna Club által licitre bocsátott relikvia, az FC Barcelona játékosai által aláírt mez 550 ezer forintért talált gazdára. A fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A 13616-as szám tárcsázásával vagy a 13616-as számra küldött smssel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni

az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Forma-1-es trófeát ajánlott fel a Hollóházi Porcelánmanufaktúra a Jónak lenni jó kampány során. A Jónak lenni jó! kampány idén az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjt támogatást.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Immár hagyomány, hogy az ünnep közeledtével az Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ajándékkal lepi meg a kárpátaljai rászoruló családokat. Az átadásra a koronavírusjárvány megfékezésére hozott intézkedések betartásával december 17-én került sor a segélyszervezet, illetve a ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ beregszászi székházában.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!