Közélet | 2020. 12. 23. – 11:28 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Cáfolják az egyik kárpátaljai infektológus azon állítását, hogy már Kárpátaljára is eljutott a koronavírus-vírus új, mutálódott típusa.

A bejelentést az egyik privát klinikán praktizáló Viktor Petrov infektológus tette az Ukrajna 24 tévécsatornán - írja a KISZÓ.net.

Azt állította, hogy egyik páciense, aki Csehországban dolgozik, már átesett a betegség új típusán.

A hírt a megyei infektológiai kórház főorvosa cáfolta. Mihajlo Poljak szerint szakmaiatlan a kijelentés, mivel Ukrajnában egyelőre nincs olyan laboratórium, amely képes lenne diagnosztizálni az új vírus génjét.

Amikor egy szakemberben felmerül a gyanúja az új típusú vírusnak, azt azonnal be kell jelentenie és dokumentálisan is alá kell támasztania.

Semmi ilyesmi nem történt.

Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály új vezetője is reagált a kijelentésre, s alátámasztotta, hogy a megye laboratóriumai csupán a Covid-19 diagnosztizálására képesek, a Covid-20 és 21-et egyelőre nem tudják kimutatni.

Külföldön készített pozitív teszteredményről sincs tudomása, ezért nincs alapja a szóbeszédnek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy új mutáns „brit” koronavírus-fertőzéses esetet találtak Kárpátalján. A kárpátaljai beteg, aki gyakran Csehországban dolgozik, már átesett az új mutált koronavírus-fertőzésen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy több mint 15 ezren gyógyultak meg a koronavírusból Ukrajnában. Ugyanakkor 10 000 ember betegedett meg és 275-en haltak meg.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!