Közélet | 2020. 12. 24. – 08:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nagyon sok magyar kamionos is vesztegel Angliában a doveri kikötőnél feltorlódott sorban, illetve a környékbeli utakon, miután a koronavírus terjedése miatt nem engedik be más országokba. 

Több kint élő magyar segíti őket például élemmel - írja az MTI.

Tóth Árpád kamionsofőr az M1-nek nyilatkozva azt mondta:

már 44 órája és 30 perce várakozik, hogy átjusson a határon.

Ahol ők társával várakoznak, élelmiszerért felváltva el tudnak menni, de tisztálkodásra nincs lehetőségük, és már kezdenek beletörődni, hogy szeretteik nélkül kell tölteniük a karácsonyt.

A tudósításban kiemelték: sokan egyedül várakoznak a sorban, nincs lehetőségük elhagyni a járművet. Megsegítésükre a kint élő magyarok az egyik közösségi oldalon csoportot hoztak létre: megosztják az információkat és akinek szüksége van rá, segítséget is tud kérni.

Néhány Angliában élő magyar azt is vállalta, hogy bevásárolnak nekik és az élelmiszert el is juttatják hozzájuk.

Volt olyan kamionsofőr is, akinek inzulinra volt gyorsan szüksége, neki is a kint élő magyarok segítettek - hangzott el a Híradóban.

Szerda este megindult az angliai oldalon feltorlódott több mint 3800 kamion átkelése Franciaországba, miután a francia hatóságok megnyitották az új koronavírus-változat nagy-britanniai megjelenése miatt hétfőn lezárt határt a brit oldalról érkező forgalom elől.

A Londonnal kötött megállapodás alapján azok kelhetnek át, akik gyorstesztet végeztettek, és ennek eredménye negatív.

A hosszas várakozás miatt feldühödött kamionosok szerdán többször is összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel Dover kikötőjében.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy London és Párizs megállapodott a teherforgalom újraindításáról. A francia hatóságok hétfőn 0 órától állították le a brit oldalról érkező teherforgalmat az Angliában feltűnt új koronavírus-változat gyors terjedése miatt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy blokád alá kerültek a britek. Az Európai Unió 27 tagállama megpróbálja összehangolni az Egyesült Királysághoz kapcsolódó beutazási korlátozásait, miután több tucat ország felfüggesztette azt egy új koronavírus-variáns miatt.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!