Közélet | 2020. 12. 24. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb koronavírus mutálódást azonosítottak az Egyesült Királyságban. Mindkét új eset Dél-Afrikával hozható kapcsolatba.

„Mind a két esetben olyan emberekről van szó, akik az elmúlt hetekben Dél-Afrikából utaztak vissza” – mondta Matt Hancock a Downing Streetben tartott sajtótájékoztatóján, írja az Origo.

Az új mutációval fertőzöttek, és kontaktjaik karanténban vannak.

Susan Hopkins, az angol közegészségügyi szakember szerint az Egyesült Királyságban nemrégiben felfedezett új változat és a Dél-Afrikában található változat nagyon különbözik egymástól, nagyon különböző mutációk.

„De úgy néz ki, hogy mind a kettő jobban terjed” – tette hozzá.

„Több bizonyítékunk van a brit mutáció átadására, mert ezt nagyon részletesen tanulmányoztuk. A dél-afrikai mutációt még nem ismerjük, de biztosak vagyunk benne, hogy a meglévő rendszerünk segít majd a terjedésének ellenőrzésében” – mondta Hopkins a sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma már meghaladta a 78,6 milliót a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy blokád alá kerültek a britek az új koronavírus miatt. Az Európai Unió 27 tagállama megpróbálja összehangolni az Egyesült Királysághoz kapcsolódó beutazási korlátozásait, miután több tucat ország felfüggesztette azt egy új koronavírus-variáns miatt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!