MTI

| 2020. 12. 25. – 16:11 |

Senki nem maradhat ki a szeretet ünnepéből, legyen bár idős vagy magányos, beteg vagy kitaszított, elfoglalt ember, akit életének feladatai akadályoznak abban, hogy önmaga legyen és észrevegyen másokat is.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (k) érkezik az ünnepi szentmisére karácsony első napján az esztergomi bazilikában, a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban 2020. december 25-én. A szertartáson a koronavírus-járvány miatt kötelező a maszk viselése és a távolságtartás. MTI/Kovács Attila

Hirdetés

Senki nem maradhat ki a szeretet ünnepéből, legyen bár idős vagy magányos, beteg vagy kitaszított, elfoglalt ember, akit életének feladatai akadályoznak abban, hogy önmaga legyen és észrevegyen másokat is - mondta Erdő Péter magyar katolikus egyházfő pénteken, az esztergomi bazilikában tartott hagyományos karácsonyi misén.

A bíboros hozzáfűzte: "nem maradhatnak ki azok a gyerekek sem, akiknek egyébként kevés törődés, jó szó és odafigyelés jut, mert könnyebb tárgyakkal kedveskedni nekik, mint megadni, amire igazán szükségük van: a személyes foglalkozást, az értelmes, boldog élet megbízható szabályait", közölte az MTI.

Az esztergom-budapesti érsek felidézte, hogy a járvány miatt különösen nehéz volt az elmúlt esztendő.

"De megéreztük, hogy szükség van minden tudásunkra, igyekezetünkre, hogy figyelnünk kell egymásra, és tudni kell áldozatot is vállalni"

- fogalmazott.

Erdő Péter arra kérte a híveket, hogy egy telefonhívással, egy üzenettel, egy jókor érkező küldeménnyel vagy néhány jó szóval szerezzenek örömet karácsony táján is.

"Akkor válunk igazán önmagunkká, akkor teljesedik ki a szabadságunk is, ha a saját pillanatnyi érdekünkről le tudunk mondani, ha másokért áldozatot is tudunk vállalni. Már itt a Földön is így lehetünk igazán boldogok"

- mondta a bíboros.

Erdő Péter hangoztatta: Isten irgalmassága jelenik meg karácsonykor, amelyre  világnak olyan nagy szüksége van.

"Legyen az idei karácsony az isteni irgalmasság ünnepe! Szülessünk újjá az egymás iránti szeretetben és felelősségben!" -  zárta karácsonyi miséjét az esztergom-budapesti érsek.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!