Közélet | 2020. 12. 25. – 08:01 |
Idén is célba ért Beregszászi Olga karácsonyi ajándéka

Hirdetés

Beregszászi Olga, a Vérke-parti város díszpolgára igencsak szívén viseli szülővárosa lakóinak sorsát. Közel két évtizede igyekszik szebbé tenni a legnehezebb sorban élők karácsonyát.

A művésznő és barátai idén sem feledkeztek meg a kárpátaljai rászorulókról. Bár a koronavírus-járvány miatt Budapesten elmaradt az immáron tizenhetedik alkalommal tervezett Száz perc, száz emberért jótékonysági gála, mégis sikerült gyűjtést szervezni, s még ünnep előtt elküldték a karácsony ajándékot „a nehéz sorsú kárpátaljai magyar testvérekhez”. A borítékba zárt szeretetet Bendik Veronika, a művésznő itteni megbízottja juttatta el a címzettekhez, illetve a megajándékozott intézményekhez.   

Beregszászi Olga korábban a közösségi oldalán tette közzé, hogy a járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt idén sajnos elmarad a jótékonysági koncert, viszont, ahogy fogalmazott, „nem olyan fából faragtak bennünket, hogy ezt a helyzetet elfogadjuk és a tehetetlenség kényelméből magyarázzuk, miért nem tettünk, tehetünk semmit.

Amikor már látható volt, hogy nagy a baj, sokan mozdultunk meg egyszerre közös ügyünkért, és szerencsére elegen ahhoz, hogy elmondhassuk: jelentős méretű támogatást gyűjtöttünk össze, amelyet át is fogunk adni kárpátaljai együttműködő partnereinknek, ahogy azt eddig is tettük. Így azoknak a nehéz sorsú kárpátaljai családoknak, fiatal és idős embereknek egyaránt, akik számítanak ránk Kárpátalján, idén télen is biztosítani tudjuk az otthon melegét, az emberhez méltó körülményeket és a túlélés, a megmaradás esélyét!”

Beregszászi Olga abbéli reményének adott hangot, hogy „a gálák ideje újra eljön, akárcsak annak a napja, hogy maszk nélkül ölelhetjük át, érinthetjük meg egymást és ünnepelhetjük közösségünket, amelyet lassan két évtizede építünk a jótékonysági gála és a nemzeti összetartozás zászlaja alatt. Jövőre elérkezik a tizennyolcadik év, majd lassan a huszadik. Valami nagy dologra készülünk, mert út csak előre vezet!”

Ebben a reményben kívánunk mi is áldott karácsonyt és boldog új esztendőt mindenkinek, aki e nemes ügy mellé állt.

Kósa Eszter

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 24. évfolyamának 52. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!