Kárpátinfo hetilap


| 2020. 12. 26. – 06:11 |

Kedves Atyánk! Ez a szenvedő világ sohasem lesz képes arra, hogy méltóképpen ünnepelje és köszönje meg a Te karácsonyi ajándékodat. Segíts hát nekünk ebben is!


Hirdetés

Kedves Atyánk! Ez a szenvedő világ sohasem lesz képes arra, hogy méltóképpen ünnepelje és köszönje meg a Te karácsonyi ajándékodat. Segíts hát nekünk ebben is!

A karácsony csak Veled lesz igazán szent estévé, nappá.

Most azokért imádkozunk, akik emberileg magányosak lesznek karácsony szentestéjén, és ha valamikor fájdalmas a magány, akkor ezen az estén kétszeresen vagy tízszeresen az. Érettük imádkozunk, hogy ha magányosak is, ne legyenek egyedül akkor, ha csak egy szál gyertya jelentsen Téged, világ Világossága, Aki fénynek, vigasztalásnak, békességnek és erőnek jöttél közénk.

Uram, azokért is könyörgünk, akik először töltik özvegyen ezt a karácsonyt. Múlt karácsonykor a párjuk még ott ült mellettük, és most azért lesz könnyes a szemük, hogy az a csók, amit azon a karácsonyon adtak, nem volt elég meleg. Uram, tanítgass bennünket, hogy míg élünk, meleg szóval szóljunk! Uram, bocsásd meg nekünk, hogy sokszor úgy megyünk el, hogy elfelejtettük megmondani a másiknak: „Szeretlek, fontos vagy nekem”.

Uram, köszönjük gyermekeinket, akkor is, ha ők nem köszönnek meg bennünket. És köszönik a gyermekek a szülőket, még akkor is, ha sokszor már nyűgösek, öregek, morgolódók, kesergők, már kiesnek ebből a világból, mert idegenek. Kérünk, adj türelmet gyermekeinknek, hogy tudjanak hordozni bennünket öregecskén, sokszor érthetetlenül, másvilágból itt maradtnak.

Uram, hadd történjen karácsony, hogy férj a feleséget, feleség a férjet, gyermek a szülőt, szülő a gyermeket ne csak egy napig szeresse, hanem akkor különösképpen és jobban! Hogy Te ott lehess, aki a testet öltött Szeretet vagy.

Kérünk, Urunk, hogy történjen bennünk és általunk, kis családunkban és a „nagycsaládban” is karácsony a Te szent Igéd, Szentlelked által, a Te szent asztalod felett.

Ámen.

Gyökössy Endre

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 24. évfolyamának 52. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!