Politika | 2020. 12. 26. – 11:12 |
Jelenleg először "talpra állásra" van szükség a tárgyalási folyamatban ahhoz, hogy tovább lehessen lépni. Fotó: Elnöki Hivatal

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij támogatja, hogy Ukrajna kilépjen a minszki megállapodásból.

A Podrobnosti.ua információi szerint Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke a Focusnak adott interjújában elmondta, hogy

személyesen támogatja az ország kilépését a minszki megállapodásokból.

Az államfő szerint, ha ilyen döntés születik, akkor Európai Unió elfogadhatja az Oroszországgal és a népköztársaságok képviselővel szembeni szankciók feloldását.

Úgy gondolom, hogy nem hagyhatjuk el egyszerűen a minszki megállapodásokat. Mert az európaiak feloldhatják a szankciókat Oroszország és a népköztársaságok képviselői ellen. De személy szerint kilépnék,

mondta az interjúban.

Meg kell jegyezni, hogy jelenleg először "talpra állásra" van szükség a tárgyalási folyamatban ahhoz, hogy tovább lehessen lépni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy egy felmérés szerint az ukránok többsége Volodimir Zelenszkij elnököt tartja 2020-ban a legnagyobb csalódásnak. A válaszadók 42%-a a Volodimir Zelenszkijt nevezte a 2020 év csalódásának, míg a megkérdezettek 10%-a az előző elnököt, Petro Porosenkót nevezte az év csalódásának.

Emlékeztetnénk, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arról beszélt, hogy az orosz külügyminisztérium nem hajlandó kapcsolatba lépni az ukrán féllel.  Kuleba többek között megjegyezte, hogy az orosz diplomatákkal való kapcsolatok hiánya nem zavarja, de megsértődött.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!