Életmód | 2020. 12. 27. – 07:42 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az egészséges táplálkozás fontosságáról nagyon sokat lehet hallani. Vannak bizonyos betegségek, amelyek megelőzésében bizonyítottan számít, hogy mi mindent eszünk. A vastagbélrák is éppen ilyen: az alábbiakra érdemes figyelni.

Kerüljük a feldolgozott húsipari termékeket!

A húskonzervek, szalámik, kolbászok, virslik egy része sajnos nem hogy egészségtelen, de kifejezetten rákkeltő is. Nemcsak egészségtelen zsírokkal vannak tele, hanem nitritekkel és nitrátokkal is, amelyek közismert karcinogének - írja a Házipatika.com.

Legyünk bőkezűek a kurkumával!

A kurkumában egy olyan, kurkumin nevű anyag található, amely több kutatás szerint is csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának esélyét. A kurkumin nemcsak megelőzésként hasznos, hanem a már kialakult rák kezelésében is bevethető.

Együnk kevesebb zsírt és cukrot!

Az egészségtelen táplálkozás és a vastagbélrák kialakulása közötti kapcsolatra már hosszú évek óta van tudományos bizonyíték. Fontos, hogy minél kevesebb gyorsételt, előre elkészített, mikrózható készételt, zsíros húst, vajat és hasonló, zsiradékban gazdag ételt együnk. Fogyasszunk minél több növényi eredetű ételt - minél kevesebb az állati eredetű termék az étrendünkben, annál kisebb eséllyel lesz vastagbélrákunk. Ugyanez a helyzet a cukorral is. Igyekezzünk minél kevesebb cukrot, cukros ételt fogyasztani, és ha édes ízekre vágyunk, válasszunk inkább valamilyen gyümölcsöt.

Együnk több szőlőt!

Egy kutatás szerint a vörös szőlőben található rezveratol visszaszoríthatja a rákos sejtek fejlődését, illetve gátolhatja az újabb rákos sejtek képződését. Amikor szezonja van, együnk meg bátran napi egy-két marék vörös szőlőt, mert nagyon sokféle módon használ az egészségünknek.

Együnk több diót!

Napi egy marék nyers dió elfogyasztása nagymértékben csökkentheti az esélyét, hogy vastagbélrákunk legyen. Szakemberek szerint a dió egyfajta probiotikumként viselkedik, egészségesebbé teszi az egész emésztőrendszert, ezáltal pedig akadályozza a rák kialakulását.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!