Mozaik | 2020. 12. 28. – 11:00 |

Újabb, 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot hétfőn kora reggel - közölte a helyi sajtó. Az epicentrum 12 kilométerre volt Sziszektől

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb, 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot hétfőn kora reggel - közölte a helyi sajtó.

A földrengés epicentruma 12 kilométerre volt Sziszektől (Sisak) és 51 kilométerre Zágrábtól,

mintegy 5 kilométeres mélységben.

A rengést egész Közép-Horvátországban érzékelte a lakosság. Anyagi károkról a Sisaktól 14 kilométere délnyugatra elhelyezkedő Petrinja városából érkezett jelentés - írja az MTI.

A horvát fővárost és környékét legutóbb március 22-én rázta meg nagyobb földrengés.

A fél óra különbséggel bekövetkezett 5,6-os, majd 5,1-es erősségű földmozgásban számos épület megrongálódott és több ember megsérült.

Az akkori földmozgás Zágrábban és környékén 25 ezer épületben okozott kárt.

A városmagban megrongálódott a főváros jelképének számító katedrális, a horvát parlament és a kormány épülete, valamint több templom és a kulturális örökséghez tartozó építmény.

Több kórházból is evakuálni kellett az embereket.

Zágrábban a márciusi földrengés óra folyamatosak az utórengések. A szakemberek mintegy kétezer utólökést jegyeztek fel, amelyek negyede volt érezhető.

Hatezer épület a mai napig nem biztonságos, köztük több óvoda, általános iskola, középiskola, egyetem, kulturális és tudományos intézet.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Krisztus korabeli fürdőt fedeztek fel Izraelben. A romokat az Olajfák hegye lábainál, a Gecsemáné-kert közelében folyó ásatáson tárták fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ömlik az izzó láva a világ egyik legaktívabb vulkánjából. Két és fél év „hallgatás” után ismét kitört a Kilauea, a Hawaii-szigetek egyik legaktívabb tűzhányója, s izzó láva ömlik belőle.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!