Események | 2020. 12. 29. – 08:41 |

A Barabási Határrendészet munkatársai lakossági bejelentést követően vontak intézkedés alá embercsempészet miatt egy magyar-ukrán kettős állampolgárt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vontak intézkedés alá embercsempészet miatt egy magyar-ukrán kettős állampolgárt 2020. december 23-án 15 óra 45 perckor Mátyuson.

Az intézkedő rendőröknek a férfi azt állította, hogy hajtóként vett részt egy vadászaton Ukrajna területén, amikor véletlenül áttévedt magyar területre - írja a police.hu.

A rendőrök a körülmények tisztázása érdekében a férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A beszerzett adatok alapján felmerült a gyanú, hogy a férfi nyújtott segítséget Magyarország államhatárának jogellenes átlépéséhez annak a két palesztin állampolgárságú férfinak, akiket Tiszakerecseny településen fogtak el a rendőrök 2020. december 23-án 15 órakor.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya

embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 22 éves magyar-ukrán állampolgárságú férfi ellen,

őrizetbe vétele mellett folytat büntetőeljárást.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy két drogost fogtak el a rendőrök Kárpátalján. Kárpátalján a rendőrök két fiatalnál találtak kábítószert Munkácson és Ungváron.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fegyverrel fenyegette a járókelőket egy férfi Ungváron. Az eset hétvégén, december 25-én történt Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, a Volodimirszka utcában.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!