Közélet | 2020. 12. 29. – 15:00 |

Az elmúlt percekben hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő délután

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az elmúlt percekben hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő délután a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés - írja az MTI.

Tájékoztatása szerint a vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák–magyar határt,

ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol „a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról”.

Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat – ismertette.

A tárcavezető hozzátette: Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van,

mindent megtesz, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt – a magyar szakemberek döntése alapján – a leggyorsabban Magyarországra hozzák.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma több mint 81 millió a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a vakcinákkal elkövetett csalásokra figyelmeztet az Europol. Valós veszélye van annak, hogy bűnözők ki akarják majd használni a koronavírus elleni oltóanyag iránti komoly keresletet.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!