Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 29. – 08:26 |

Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 28-án.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján a földgáz ára 9, 892 hrivnya lesz; Halálra gázoltak egy gyalogost Kárpátalján; Egyedül utazott a hatéves kislány egy marsrutkában Ukrajnában; Kárpátaljai lány nyerte meg az idei MasterChef show-t. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 28-án.

Kárpátalján a földgáz ára 9, 892 hrivnya lesz

Januárban a Zakarpathaz Zbut vállalatnál a földgáz ára köbméterenként 9, 892 hrivnya lesz, közölte a társaság Facebook-oldalán. A Zakarpathaz Zbut az áremelést azzal indokolja, hogy az európai tőzsdéken is emelkedett a gáz ára.

Halálra gázoltak egy gyalogost Kárpátalján

Kárpátalján egy közlekedési baleset következtében életét vesztette egy 62 éves bedőházai (Бедевля, Técsői járás) illetőségű férfi.  A helyszínre kiérkezett nyomozók megállapították, hogy az Audi A4 típusú gépkocsi sofőrje elütött egy férfit,  aki sajnos belehalt a sérüléseibe.

Egyedül utazott a hatéves kislány egy marsrutkában Ukrajnában

Ukrajnában az egyik iránytaxiban egy pizsamában és papucsban lévő hatéves kislányt találtak, aki felnőtt kísérő nélkül utazott. Az értesített rendőrségnek a kislány elmondta, hogy a szülei veszekedtek, ami nem tetszett neki, ezért kiment a házukból és felszállt egy  buszra.

Kárpátaljai lány nyerte meg az idei MasterChef show-t

A  MasterChef döntőjében Jana Balog ételeivel többször lenyűgözte a projekt bíráit. A döntőben Jana legyőzte ellenfelét, így a kárpátaljai lánynak sikerült nyernie a főzőversenyt.

Ukrajna Oroszországtól vásárolja a legtöbb burgonyát

Ukrajna a világ egyik legnagyobb burgonyaimportőrévé vált. Az ország Oroszországtól vásárolja a legtöbb terméket. A 2019/2020-as szezonban Ukrajna csaknem félmillió tonna burgonyát vásárolt.  Ezzel Ukrajna a világ egyik legnagyobb burgonyaimportőrévé vált a friss zöldségpiacon - írta a szakértő. Más importőrök elsősorban burgonyát feldolgozásra vagy reexportra importálják, nem pedig a hazai piacra.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!