Közélet | 2020. 12. 29. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt Uljana Szuprun megkérte a taxi sofőrjét, hogy engedje le az egyik ablak üvegét, ám ő a huzattól tartva nem volt hajlandó leengedni azt.

Uljana Szuprun, egykori egészségügyi minisztert és férjét félúton kitették egy taxiból,

mert arra kérték a taxist, hogy kicsit nyissa ki a kocsi ablakát. Így akarták megvédeni magukat a koronavírustól.

Erről december 29-én, kedden írt Facebook-oldalán az egykori miniszter asszony - közli a Korrespondent.net hírportál.

“A SARS-CoV-2 vírust a levegőben lévő cseppek továbbítják.

Valószínűleg ez bekövetkezhet hosszabb ideig tartó érintkezés esetén (több mint 15 perc) és egy kevesebb, mint 1,5 méteren egy fertőzött embertől. Még valószínűbb, hogy ez egy kicsi és rosszul szellőző helyiségben történik. Például taxiban” - írta.

Emiatt Szuprun és férje, arra kérték a járművezetőt, hogy legalább két centiméterrel engedje lejjebb az egyik ablak üvegét.

“De a sofőr azt mondta, hogy a huzat miatt nem teszi meg, fél a huzattól.

Aztán elmondtuk neki, hogy a huzat, a fülledt levegővel ellentétben, nem közvetít veszélyes kórokozókat. Megpróbáltunk egy tanulmányról beszélni, de nem akart hallani minket. Sőt, felajánlotta, hogy félúton szálljunk ki az autóból. A sofőr jobban félt a mitikus huzattól, mint a valódi koronavírustól” - magyarázta Szuprun .

A házaspárnak másik taxit kellett hívnia, ahol a sofőr kérésre nyugodtan kinyitotta az ablakot.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Szerhij Skarlet, az Oktatási és Tudományügyi Minisztérium vezetője elmondta, hogy fontolgatják, hogy Ukrajnában a gyerekek ötéves kortól mehessenek iskolába.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Lengyelországban élő ukránok ingyen kapják meg a COVID-vakcinát. Lengyelországban nemcsak az ország állampolgárai, hanem az ott élő, dolgozó vagy tanuló ukránok is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!