Közélet | 2020. 12. 29. – 09:32 |

Azok az ukránok, akik legálisan tartózkodnak a Lengyel Köztársaság területén, ingyen kaphatják meg a koronavírus elleni oltást

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Azok az ukránok, akik legálisan tartózkodnak a Lengyel Köztársaság területén, ingyen kaphatják meg az oltást.

Lengyelországban nemcsak az ország állampolgárai, hanem az ott élő, dolgozó vagy tanuló ukránok is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást,

melyet ingyen adnak be.

Erről a Lengyel Rádió számolt be Michal Dvorczyk miniszterelnöki hivatal vezetőjére hivatkozva – közli a Korrespondent.net hírportál.

“Minden olyan személy beolthatja magát, aki legálisan tartózkodik a Lengyel Köztársaság területén, és ezt a tartózkodást például ideiglenes vagy állandó tartózkodási kártyával igazolják. Itt nincsenek korlátozások, így az ukrajnai vagy más országokból érkező munkavállalók ingyen kaphatják meg az oltást” - hangsúlyozta Dvorchyk.

Elmondása szerint a koronavírus elleni gyógyszer Lengyelországban mindenki számára elérhető,

még a hajléktalan emberek számára is.

Mint tudjuk, az Európai Unió minden országában, beleértve Lengyelországot is, a COVID-19 elleni oltás december 27-én kezdődött meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnába januárban érkezhet a koronavírus elleni oltás, amely 220 dollár lesz. Ukrajnában a magánklinikák és a magánorvosok megkezdték a koronavírus elleni oltásra vágyók beírását. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában jövő áprilistól térhet vissza az élet a normális kerékvágásba. Ukrajnában az élet 2021 áprilisától kezd majd visszatérni a normális kerékvágásba a Covid után, de a járvány elleni intézkedések akkor sem szűnnek meg teljesen.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!