MTI

| 2020. 12. 29. – 14:37 |

Magyarország több pontján is kisebb földrengést észleltek az emberek kedden, nem sokkal délután negyed egy után. Horvátországban volt 6,3-as földrengés volt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország több pontján is kisebb földrengést észleltek az emberek kedden, nem sokkal délután negyed egy után.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint Horvátországban volt 6,3-as földrengés, ez volt érezhető Magyarország több településén is - írja az MTI.

Süle Bálint, a CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusának közleménye szerint kedden helyi idő szerint 12.19-kor

öt kilométeres mélységben 6,3-as magnitúdójú földrengés keletkezett Horvátországban.

A rengés epicentruma Zágrábtól több mint 40 kilométerre délkeletre, a magyar országhatártól csaknem száz kilométerre volt - írta.

Megjegyezte: a fő rengés után várhatók még utórengések, amelyek között erősek is lehetnek.

A földrengést Magyarország nagy területén érzékelte a lakosság, észlelték egyebek mellett Budapesten,

Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán és Pécsen is.

A földrengés három Baranya megyei településen okozott kisebb anyagi károkat - tudatta a katasztrófavédelem, jelezve: arról nem érkezett bejelentés, hogy megsérült volna valaki.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb, ezúttal 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 170 kilométeres szélvihar pusztított Nagy-Britanniában. Bedfordshire-ben a folyó partján lakóknak azt tanácsolták, hogy hagyják el otthonaikat.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!