Közélet | 2020. 12. 29. – 09:47 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Szerhij Skarlet, az Oktatási és Tudományügyi Minisztérium vezetője elmondta, hogy fontolgatják, hogy Ukrajnában a gyerekek ötéves kortól mehessenek iskolába.

Közli a Korrespondent.net hírportál.

“A nyilvános vita továbbra is folytatódik.

Nem azzal kezdődött, hogy személyesen szerettem volna ötéves gyerekeket tanítani. Sokat beszélgettem pszichológusokkal. Vannak olyan országok, ahol a gyermekek négyéves korukban kezdik meg a tanulást, ha az oktatási folyamat megszervezéséhez különleges feltételek jönnek létre.

Ez csak akkor történhet, miután több mint 3 ezer szülővel beszélgettünk” - mondta Skarlet.

Hozzátette, hogy a 12 éves iskola az alapvető szabvány, amely ma világszerte létezik.

“A 12 éves oktatás szükségességének kérdése globális és az európai oktatás mintája.

A 12 év az az alapvető szabvány, amely ma a világon létezik. És a fő különbség egy 11 éves és egy 12 éves között pontosan a profilalkotásban van” - foglalta össze a tárcavezető.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Lengyelországban élő ukránok ingyen kapják meg a COVID-vakcinát.  Lengyelországban nemcsak az ország állampolgárai, hanem az ott élő, dolgozó vagy tanuló ukránok is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában jövő áprilistól térhet vissza az élet a normális kerékvágásba. Ukrajnában az élet 2021 áprilisától kezd majd visszatérni a normális kerékvágásba a Covid után, de a járvány elleni intézkedések akkor sem szűnnek meg teljesen.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!