Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 29. – 09:55 |

Március végéig egyetlen villamosenergia-ár lesz érvényben Ukrajnában, míg korábban csaknem a felét fizették a 100 kW alatti fogyasztásért

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Március végéig egyetlen villamosenergia-ár lesz érvényben Ukrajnában, míg korábban csaknem a felét fizették a 100 kW alatti fogyasztásért.

Az év utolsó, december 28-i ülésén az ukrán kormány úgy döntött, hogy januártól eltörlik a villamosenergia-tarifát - írja a Korrespondent.net hírportál.

Mint tudjuk, korábban 100 kWh fogyasztás alatt egy kWh 90 kopijkába került.

“Hosszabbítsák meg a közszolgáltatási kötelezettségek rendszerét 2021. március 31-ig, és rögzítse a lakossági fogyasztók számára rögzített árat 1,68 hrivnya/kWh értékben” - közölte Jurij Vitrenko energiaügyi miniszter. 

Az Energiaügyi Minisztériumban ugyanakkor azt állítják,

hogy a megállapított egységes tarifa körülbelül kétszer alacsonyabb, mint a villamosenergia valós piaci ára.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna Oroszországtól vásárolja a legtöbb burgonyát. A szakértő szerint a 2019/2020-as szezonban Ukrajna csaknem félmillió tonna burgonyát vásárolt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján a földgáz ára 9, 892 hrivnya lesz. Januárban a Zakarpathaz Zbut vállalatnál a földgáz ára köbméterenként 9, 892 hrivnya lesz.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!