Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 30. – 08:33 |

Kárpátalján előzetes letartóztatásba helyeztek egy török ​​állampolgárt, aki nagy mennyiségű kábítószert próbált átvinni az ukrán-szlovák határon

Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Hirdetés

Kárpátalján a Munkácsi Városi Kerületi Bíróság döntése értelmében előzetes letartóztatásba helyeztek egy török ​​állampolgárt, aki nagy mennyiségű kábítószer-szállítmányt próbált átvinni az ukrán-szlovák határon.

Az eset még 2019. november végén Kárpátalján, az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton történt.

Akkor a Csapi Határőrség emberei megakadályozták, hogy 374 kg heroint csempésszenek át az ellenőrző ponton.

A kábítószert lemez lapok közzé rejtették, amelyeket teherautóban szállítottak.

A dokumentumok szerint Kijevből Németországba kellett volna szállítani az árut.

A vizsgálat során kiderült, hogy az illegális tevékenységet egy török ​​állampolgár szervezte, aki saját vállalkozását használta erre a célra.

Cége árufuvarozási szolgáltatásokat nyújtott külföldön.

Az ügyben jelenleg tart a nyomozás.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 305. (kábítószerek csempészete) és 307. (kábítószerek illegális előállítása, megszerzése, tárolása, szállítása, értékesítése) cikkelyeinek értelmében az ügyben eljárást indítottak - írja az Ukrán Állami Határőrszolgálat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy pilóta nélküli repülőgéppel akartak cigarettát csempészni Csapnál. A füstölni valót egy rádióval vezérelt repülőgép segítségével akarták átjuttatni az államhatáron.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy embercsempészet miatt vettek őrizetbe egy kettős állampolgárt. A rendőrök a körülmények tisztázása érdekében a férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!