Karpat.in.ua
| 2020. 12. 30. – 10:41 |

Ukrajnában be kell vezetni a kettős állampolgárság intézményét, de nem lehet kettős állampolgárság az agresszor Oroszországgal – jelentette ki Dmitro Kuleba

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában be kell vezetni a kettős állampolgárság intézményét, de nem lehet kettős állampolgárság az agresszor Oroszországgal – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a TSN tévécsatorna hírportálján szerdán megjelent interjújában.

Az ukrán diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság lehetővé teszi a kapcsolatok megőrzését a külföldre távozott és ott új életet kezdett ukránok millióival - írja a Karpat.in.ua.

„Ha egyszer nem tudjuk őket földrajzilag Ukrajnában tartani, akkor tartsuk meg őket mentálisan és jogilag a mi ukrán terünkben.

Kétségtelenül nem lehet szó semmilyen kettős állampolgárságról az agresszor országgal, ez tabu, ez a téma le van zárva” – mutatott rá.

Kuleba kiemelte, hogy a kettős állampolgárság megszerzése komoly szűrők közbeiktatásával történhet a visszaélések kizárása érdekében.

A kettős állampolgárság kérdése az ukrán identitás nagyvilágban történő megtartásának és a külföldi ukránok Ukrajna fejlesztésébe való bevonási lehetőségének kérdése

– vélekedett a külügyminiszter, megjegyezve, hogy „ha ezt nem tesszük meg, akkor elveszítjük ezeket az embereket és ezt a potenciált.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba az Ukrajna ellen irányuló hibrid fegyverhez hasonlította az orosz vakcinát. A koronavírus elleni orosz vakcina Oroszország Ukrajna elleni hibrid fegyvere elemének tekinthető.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna készen áll a kapcsolatok normalizálására Magyarországgal. Magyarország hangos kijelentései a „magyar kisebbség helyzetének romlásáról” csak politikai retorika, mivel Ukrajna teljesítette nemzetközi kötelezettségeit és a Velencei Bizottság ajánlásai szerint módosította az oktatási törvényt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!