Közélet | 2020. 12. 30. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államokban is felbukkant kedden a koronavírus gyorsan terjedő mutációja, amelyet néhány hete azonosítottak első ízben Délkelet-Angliában.

Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai,

B.1.1.7 kóddal ellátott törzsét - írja az MTI.

Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai, B.1.1.7 kóddal ellátott törzsét.

Jared Polis coloradói kormányzó szerint a férfit önkéntes karanténban van Denver városában. Az egészségügyi hatóságok megpróbálják kideríteni, hogy kitől kapta el a vírust, ő ugyanis nem járt az elmúlt napokban olyan országokban, ahol már megjelent az említett vírusvariáns.

Szakértők szerint a szóban forgó vírustörzs sokkal gyorsabban terjed az eddig ismert SARS-CoV-2 vírusváltozatoknál.

A coloradói egészségügyi hatóságok tájékoztatójában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban forgalomban lévő vakcinák feltehetően védelmet nyújtanak ellene is.

Az Egyesült Államok mind a fertőzöttek, mind pedig a koronavírus okozta halálesetek számát illetően az első helyen áll a világon. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a járvány kezdete óta közel 19,5 millión kapták el a koronavírust, és több mint 337 ezren haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök kedden felhívta a figyelmet arra, hogy eddig mintegy kétmillió embert oltottak be az Egyesült Államokban, miközben Donald Trump leköszönő elnök azt ígérte, hogy az év végéig húszmillióan kapják meg az oltást.

A január 20-án hivatalban lépő Biden arra figyelmeztetett, hogy amennyiben ilyen ütemben folytatódik az oltási kampány,

évekbe telhet, mire minden amerikai megkapja a vakcinát.

Biden azt tűzte ki célul, hogy hivatali idejének első száz napja alatt százmillió embert oltanak be a 330 milliós országban, ehhez azonban naponta egymillió oltást kell beadni, ötszörösére-hatszorosára növelve a vakcináció mostani tempóját.

Közben Kamala Harris leendő alelnök kedden oltatta be magát a helyi televíziók élő adásában, hogy erősítse az amerikaiak bizalmát a vakcina iránt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb két országban jelent meg a koronavírus mutációja. Franciaországban és Japánban is megjelent a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított mutációja.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy titkos telephelyeken őrzik a vakcinát, hogy a terroristák ne kaparintsák meg. A terroristáktól is védeni kell a koronavírus elleni vakcinát, de csalókra is figyelmeztetnek.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!