MTI

| 2020. 12. 30. – 13:27 |

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdára a megelőző napinál mintegy ezerrel több, csaknem nyolcezer új beteget jegyeztek fel

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdára a megelőző napinál mintegy ezerrel több, csaknem nyolcezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, viszont több mint 16 ezren, azaz kétszer annyian gyógyultak meg.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 7986 esettel 1 045 348-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 243 áldozattal 18 324-re - írja az MTI.

Eddig 698 190-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 16 300-an,

az aktív betegek száma így több mint 8600-zal 328 834-re csökkent.

A legtöbb új beteget, több mint 1100-at az elmúlt napon ismét az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 110 ezret, az elhunytaké pedig 22-vel 1897-re emelkedett.

Előző nap az országban a korábbi napokhoz képest kiemelkedően sok, 2925 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Közben az ukrán tudományos akadémia tudósai közzétették előrejelzésüket, amely szerint Ukrajnában folyamatosan csökkenni fog az új koronavírusos fertőzések száma, a január 8-tól három hétre életbe lépő szigorítások után pedig már napi négyezer alá esik vissza.

Január 4-ig még 7300-8200 közötti új beteget jeleztek,

de számításuk szerint ezt követően, január 5-11. között számuk 6200-7300 közé csökken majd.

Oleh Nemcsinov kabinetminiszter egy sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy a COVAX elnevezésű nemzetközi kezdeményezésen keresztül Ukrajna a korábbi információkkal ellentétben nem 8 millió, hanem 16 millió dózis koronavírus-ellenes vakcinát fog kapni.

Hozzátette, hogy ez az ország 8 millió lakosának beoltására lesz elegendő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma csaknem 82 millió a világon. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy már az Egyesült Államokban is megjelent a mutáns koronavírus. Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai változatát.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!