Zár alá vették a Brenzovics Lászlónál tartott házkutatás során lefoglalt vagyontárgyakat; Ukrajnában törölték a kedvezményes villany-tarifát; Börtönre ítélték, mert megírta az igazságot a koronavírusról; Kitették a taxiból Szuprunt, mert arra kérte a sofőrt, hogy szellőztesse ki az autót; Újfajta hidegháború fenyeget Putyin évértékelője alapján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 29-én.

Zár alá vették a Brenzovics Lászlónál tartott házkutatás során lefoglalt vagyontárgyakat

A kárpátaljai fellebbviteli bíróság zár alá vette Brenzovics László, a KMKSZ elnökének otthonában tartott házkutatáskor lefoglalt vagyontárgyakat. Azért vették zár alá a vagyontárgyakat, mert tárgyi bizonyítékként szolgálnak a bűnvádi eljárásban. A házkutatások során olyan tevékenységre kerestek bizonyítékokat, amely az ország területi egységének megbontására és a határok erőszakos megváltoztatására, az államnak való károkozásra irányul.

Ukrajnában törölték a kedvezményes villany-tarifát

Március végéig egységes villanyár lesz érvényben Ukrajnában.  Az ukrán kormány úgy döntött, hogy januártól eltörlik a kedvezményes villamosenergia-tarifát. Korábban 100 kWh fogyasztás alatt egy kWh 90 kopijkába került. A minisztérium bizonygatja, hogy a megállapított tarifa körülbelül kétszer alacsonyabb, mint a valós piaci ár.

Börtönre ítélték, mert megírta az igazságot a koronavírusról

Négy év börtönbüntetést szabott ki egy sanghaji bíróság egy sanghaji nőre, aki az év elején a vuhani koronavírusról tudósított.  A 37 éves nő olyan videókat tett közzé az interneten, amelyek egyebek mellett a túlterhelt vuhani kórházakba nyújtottak bepillantást. A koronavírusról készített felvételek futótűzként terjedtek el a világhálón.

Koronavírus: Kitették a taxiból Szuprunt, mert arra kérte a sofőrt, hogy szellőztesse ki az autót

A koronavírus-járvány miatt Uljana Szuprun megkérte a taxi sofőrjét, hogy engedje le az egyik ablak üvegét, ám ő a huzattól tartva nem volt hajlandó leengedni azt. Ezért az egykori egészségügyi minisztert és férjét félúton kitették egy taxiból.

Újfajta hidegháború fenyeget Putyin évértékelője alapján

Putyin szerint új alapokra kell helyezni az orosz-amerikai viszonyokat és rendezni kell a két ország közötti viszonyokat. Egy újfajta, fegyverek nélküli hadviselés zajlik jelenleg, ami azt jelenti, hogy mindenki beavatkozik mindenki belügyeibe. Az orosz cél az amerikai lépések megelőzése, míg az Egyesült Államok nyilvánvalóan a saját akaratát szeretné érvényesíteni.