Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 31. – 15:00 |

Az oroszországi Nalcsik városában meghalt Jambulat Hatokhov orosz szumóbirkózó, aki a világ legerősebb kisfiújaként került a Guinness Rekordok Könyvébe

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az oroszországi Nalcsik (Нальчик) városában meghalt Jambulat Hatokhov orosz szumóbirkózó, aki a világ legerősebb kisfiújaként került a Guinness Rekordok Könyvébe.

Ezt az Instagramon jelentette be a Kabardino-Balkár Köztársaság Szumó és Tömeg Birkózó Szövetségének elnöke, Betal Gubzev - írja Podrobnosztyi.ua hírportál. 

“Elhunyt a Guinness-világrekord tulajdonosa, a Kabardino-Balkán Köztársaság első szumistája, Jambulat Hatokhov. Részvétünket fejezzük ki családjának és a barátainak” - írta Betal Gubzev. 

A sportoló 21 évesen halt meg, halálának okát nem nevezték meg.

Egyes információk szerint Hatokhovnak veseproblémái voltak.

2003-ban, 3,5 éves korában Dzhambulat Hatokhov a világ legnagyobb (egyes adatok szerint a legkövérebb)

és legerősebb kisfiúként került be a Guinness Rekordok Könyvébe.

Akkor súlya 48 kg, lábának mérete pedig 32 volt. Ugyanakkor egyedülálló ereje volt, és az orvosok megerősítették a gyermek abszolút egészségét.

7 éves korában az első osztályba járva súlya 115 kg volt,

17 éves korára a súlya elérte a 230 kilogrammot, ami nem tetszett neki, ezért sportolni kezdett, és egy év alatt 50 kilót fogyott.

Korábban hírt adtunk arról, hogy magyar kardiológus tarolt a nemzetközi pacemaker versenyen. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológus rezidensét, Ruppert Mihályt díjazta a nemzetközi zsűri a pacemaker versenyen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 65 hrivnyáért adnak egy kávét Bukovelen. December 27-én egy Bukovelen járó turista közzétette az egyik kocsma menüjéről készült fotót a Facebook közösségi oldalon, mely nem kis felháborodást keltett.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!