Kárpátinfo.net


| 2020. 12. 31. – 09:16 |

A kormány minden nyilvántartást és adatbázist megnyit a szociális védelmi szervek képviselői előtt, hogy ellenőrizhessék a szubvenciókban részesülőket

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány minden nyilvántartást és adatbázist megnyit a szociális védelmi szervek képviselői előtt, hogy ellenőrizhessék a szubvenciókban részesülőket.

Ezt a döntést az ukrán Miniszteri Kabinet hozta meg december 28-i ülésén – közli az FBC.net.ua.

A Miniszteri Kabinet döntése értelmében a társadalombiztosítási szerveknek joguk van 2021. január 1-jétől nyílt hozzáférést használni az összes állami adatbázishoz és nyilvántartáshoz.

Így a “szociális ellenőrök” képesek lesznek gyorsan ellenőrizni a támogatásban részesülők összes dokumentumát.

És ennek alapján arra a következtetésre jutni, hogy megítélik-e nekik az állami támogatást.

Az adatbázisokhoz való teljes hozzáféréssel a társadalombiztosítási hatóságok a szubvenciókban részesülők és családtagjaik jövedelmét is ellenőrizhetik.

És ez, mint tudjuk, a fő kritérium a támogatás kiszámításakor.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában törölték a kedvezményes villany-tarifát. Március végéig egyetlen villamosenergia-ár lesz érvényben Ukrajnában, míg korábban csaknem a felét fizették a 100 kW alatti fogyasztásért.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján a földgáz ára 9, 892 hrivnya lesz. Januárban a Zakarpathaz Zbut vállalatnál a földgáz ára köbméterenként 9, 892 hrivnya lesz.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!