Kárpátinfo hetilap


| 2020. 12. 31. – 17:07 |
Badaló egészségügyi hálózata egy vadonatúj, modern családorvosi rendelővel gazdagodott, amellett pedig a helyi családorvos munkáját mostantól egy Renault Duster típusú szolgálati személygépkocsi is segíti majd. Fotó: Jakab Lajos.

Hirdetés

December 24-én, Jézus születésének napján nem mindennapi esemény tette még ünnepélyesebbé a szentestét a badalóiak számára. A vidéki egészségügy fejlesztését elősegítő állami program keretében zajló projekt eredményeként a Tisza-parti település egészségügyi hálózata egy vadonatúj, modern családorvosi rendelővel gazdagodott, amellett pedig a helyi családorvos munkáját mostantól egy Renault Duster típusú szolgálati személygépkocsi is segíti majd.

A 255 négyzetméternyi területet elfoglaló impozáns épülethez tágas, térkövekkel kirakott parkoló, kerékpártároló, és legalább ekkora területnyi zöldövezet is tartozik.

Az átadó ünnepségen jelen volt többek között Anatolij Poloszkov, Kárpátalja kormányzója, Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal vezetője, Rezes Károly, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere, Hegyes Ruszlána, a Beregszászi Járási Alapellátási Központ főorvosa. A vendégek fogadásában a családorvosi rendelő munkatársai, illetve Badaló elöljárói vállaltak részt.

 Anatolij Poloszkov köszöntőjében elmondta, hogy az ilyen és hasonló jellegű fejlesztések egy-egy közösség épülésére és szépülésére is szolgálnak, az itt lakó emberek életkörülményeit is javítják majd, de a legfőbb cél, hogy az itt élők egészségének megőrzését és a betegek gyógyítását még magasabb szintre emeljék.

Az alig kilenc hónap alatt elkészült intézmény építkezési munkálatait személyesen is felügyelő Petruska István elmondása szerint az egész projekt összköltsége 6 millió 609 217 hrivnyát tett ki, amelyből a Beregszászi járás költségvetési tétele 660 922 hrivnya volt. Fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy a most átadott új rendelő fűtésrendszere egy teljesen modern, költségkímélő és környezetbarát technológián alapszik, ami szintén nem elhanyagolható tényező.

Hegyes Ruszlána azt emelte ki, hogy a most átadott családorvosi rendelő jól illeszkedik abba a projektbe, amelynek köszönhetően az utóbbi években a Beregszászi járás területén lévő egészségügyi intézmények szinte mindegyike megújult, és az egészségügyi dolgozók jobb körülményeit nemcsak az épületek minősége, de az egyre korszerűbb orvosi eszközök megléte is segíti.

A meghatottság szavaival köszönte meg a mostani ünnepélyes esemény eljövetelét Jakab Lajos badalói családorvos is, aki az idén egy kisebbfajta jubileumot is elért, hiszen éppen 20 éve látja el szülőfaluja egészségügyi szolgálatát, 2017-től pedig a szomszédos Halábor lakosait is orvosolja. ,,A rendelő munkatársai nevében is mondhatom, hogy ennek az oly sok megpróbáltatásokkal terhelt év végére ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem tudtunk volna képzelni, hiszen mostantól lényegesen javulnak majd a munkakörülményeink, és az ide látogató betegek is kényelmesebb környezetben találhatnak majd gyógyírt a problémáikra. Már a régi, a magyar állam segítségével tavaly felújított rendelő is lényegesen jobb feltételeket biztosított számunkra, csak hát az mégis egy épület második szintjén kapott helyet, alig 70 négyzetméternyi területen, a mostaninál lényegesen kevesebb helyiséggel. Az új rendelő pedig minden igényt kielégít majd. Az már csak hab a tortán, hogy a falusi egészségügyi szolgáltatást fejlesztő projektnek köszönhetően egy vadonatúj Renault Duster szolgálati személygépkocsi is segíti majd a munkát.”

A megnyitón az avatószalagot Anatolij Poloszkov, Petruska István, Rezes Károly és Hegyes Ruszlana vágta át, majd a helybéliekkel közösen megtekintették az új rendelő helyiségeit, végül pedig áldott karácsonyt és boldog új évet kívántak a munkatársak és a Tisza-parti település minden lakója számára.

(tamási)

Hirdetés

  • Badaló egészségügyi hálózata egy vadonatúj, modern családorvosi rendelővel gazdagodott, amellett pedig a helyi családorvos munkáját mostantól egy Renault Duster típusú szolgálati személygépkocsi is segíti majd.

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 24. évfolyamának 53. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!