Hirado.hu
| 2020. 12. 31. – 13:00 |

Nem mindennapi fogás került az egyik kolumbiai étterem étlapjára, ahol a vendégek már aranyhamburgert is falatozhatnak. A hamburger briós tésztából készült

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem mindennapi fogás került az egyik kolumbiai étterem étlapjára, ahol a vendégek már aranyhamburgert is falatozhatnak.

A különleges aranyhamburger briós tésztából készült buciból,

két szelet húsból és sajtból, ropogós szalonnából, és hagymából áll - írja a Hirado.

Ami igazán különlegessé teszi, hogy miután elkészült öt darab, papírvékony, az Egyesült Államokból hozatott, 24 karátos aranylapocskával  borítják be.

Az aranylapok egyenként 0,0015 milliméter vastagok.

Mivel mindez kényes folyamat, így az aranyhamburgernek akár 30 perc is lehet az elkészítési ideje, az ára pedig igencsak borsos, körülbelül 60 dollárnak megfelelő kolumbiai peso, vagyis nagyjából 17 ezer forint.

A beszámolók szerint az aranynak nincs különösebben sem íze, sem illata, de az ember ajkához és az ujjaihoz tapadhat, a finom aranypor.

A kolumbiai aranyhamburger egyébként nem számít különlegesen drága hamburgernek,

egy Las Vegas-i étteremben 5000 dollárt, vagyis nagyjából másfél millió forintot is elkérnek egy hamburgerért, pedig az nincs aranyból.

Wagyu marhahús, libamáj és szarvasgombaforgácsok vannak benne, amit egy méregdrága borral (egy üveg, 1995-ös évjáratú bordeaux-i Chateau Petrus) együtt szolgálnak fel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy embernek 80 ezer eurót is megért, hogy a védőüveg „torzító” hatása nélkül láthatja a világ leghíresebb festményét, Leonardo da Vinci Mona Lisa című képét.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az USA-ban jövőre önvezető autók is szállíthatnak majd házhoz. Az USA-ban a Walmart 2019-ben kezdett el dolgozni a Gatik nevű céggel, hogy önvezető teherautókat teszteljenek Bentonville és Arkansas között.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!