Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 01. – 17:22 |

A KMKSZ helyi alapszervezete és a Badalói Református Egyházközség közös szervezésében a Tisza-parti település lakói ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek a 198 éve született Petőfi Sándorra.

A KMKSZ helyi alapszervezete és a Badalói Református Egyházközség közös szervezésében a Tisza-parti település lakói ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek a 198 éve született Petőfi Sándorra.

Hirdetés

A 2021-es esztendő is gyülekezeti közösségben kezdődött Badalóban.

A KMKSZ helyi alapszervezete és a Badalói Református Egyházközség közös szervezésében a Tisza-parti település lakói ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek a 198 éve született Petőfi Sándorra, aki 1847. júliusában Badalót érintve kelt át a Tiszán, útban menyasszonyához, Szendrey Júliához, olvasható a KMKSZ Badalói Alapszervezetének közösségi oldalán.

"Igehirdetésében Sápi Zsolt református lelkipásztor a Biblia legismertebb igéjével (János 3.16.) ,,Mert úgy szerette Isten a világot..." tett tanúbizonyságot a feltétel nélküli szeretetről.

Nemzeti imánk, a Himnusz eléneklését követően, Jakab Lajos, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke a megpróbáltatásokkal teli 2020.-as év értékelésének kapcsán arról beszélt, hogy mennyi igazságtalansággal szembesülne Petőfi Sándor manapság, ha újra vidékünkre tévedne...

Békéssyné dr. Lukács Angéla, a Beregszászi Magyar Konzulátus konzul asszonya Szilágyi Mátyás főkonzul újévi jókívánságait tolmácsolta, és példaértékűnek nevezte, hogy a helyiek ilyen odaadással és hittel ápolják hagyományaikat és az új esztendő első napján Petőfi Sándor születésének emléknapjáról is megemlékeznek.

Köszöntötte a gyülekezeti közösséget, és újévi jókívánságait fejezte ki a település lakói számára Szalai Imre, Badaló elöljárója is, Jakab Tamás pedig Petőfi Sándor: Mi lelt? című versét adta elő.

Az ünnepi megemlékezés végén megkoszorúztuk a templom külső falát 1938 óta díszítő Petőfi Sándor emléktáblát, majd a jelenlévők együtt énekelték el a Szózatot.

Településünk minden lakosa számára -- legyen akár itthon, vagy távol szülőfalujától -- áldásokban gazdag, boldog új esztendőt kívánunk! Hajrá Magyarország, hajrá Kárpátalja!" - áll a bejegyzésben.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!