Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 01. – 11:24 |

Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 31-én.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Halálos baleset történt Kárpátalján; Elhunyt a világ legerősebb gyermeke; Január 1-jétől szigorúan ellenőrzik a szubvenciókban részesülőket; Lelőtt ukrán utasszállító: 150 ezer dollár kártérítést kapnak a családok; Kijev kedvezően fogadja a párbeszédre vonatkozó magyar szándékot. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 31-én.

Halálos baleset történt Kárpátalján

Az ungvári járásban található Mélyút (Глибоке) település közelében összeütközött három gépkocsi: két Audi és egy Mitsubishi. A baleset miatt a Kijev-Csap autóúton forgalmi dugó alakult ki. Az előzetes adatok szerint a balesetben egy ember meghalt.

Elhunyt a világ legerősebb gyermeke

Az oroszországi Nalcsik városában meghalt Jambulat Hatokhov orosz szumóbirkózó, aki a világ legerősebb kisfiújaként került a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezt az Instagramon jelentette be a Kabardino-Balkár Köztársaság Szumó és Tömeg Birkózó Szövetségének elnöke, Betal Gubzev .

Január 1-jétől szigorúan ellenőrzik a szubvenciókban részesülőket

Az ukrán kormány minden nyilvántartást és adatbázist megnyit a szubvenciókat kérőket ellenőrző szervek előtt. Az ellenőrzést végzők  képesek lesznek gyorsan ellenőrizni a támogatásban részesülők összes dokumentumát, s megállapíthatják jogosultságukat az állami támogatásra.

Lelőtt ukrán utasszállító: 150 ezer dollár kártérítést kapnak a családok

Az iráni kormány családonként egységesen 150 ezer dollár kártérítést ítélt meg az összes áldozat hozzátartozójának. Ugyanakkor a kijevi minisztérium közleményében fontos előfeltételnek nevezte a tragédia okainak felderítését és a felelősök megbüntetését.

Kuleba: Kijev kedvezően fogadja a párbeszédre vonatkozó magyar szándékot

Kijev kedvezően fogadja a Magyarország részéről kinyilvánított szándékot, miszerint Budapest kész felújítani a konstruktív párbeszédet a két ország között. Kuleba úgy fogalmazott, hogy a kétoldalú kapcsolatokban az elmúlt hónapban bekövetkezett meredek visszaesés után Ukrajna olyan jelzést kapott Magyarországtól, amely szerint Budapest kész felújítani a konstruktív párbeszédet Kijevvel.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!