MTI

| 2021. 01. 11. – 11:00 |

Ezrek tüntettek vasárnap Csehország fővárosában a koronavírus terjedésének feltartóztatása érdekében elrendelt, nemrég meghosszabbított korlátozások ellen

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ezrek tüntettek vasárnap Csehország fővárosában a koronavírus terjedésének feltartóztatása érdekében elrendelt, nemrég meghosszabbított korlátozások ellen.

A rendőrség arról számolt be, hogy mintegy 2500-3000 ember vonult utcára Prágában,

helyi sajtójelentések szerint a résztvevők közül sokan nem viseltek maszkot, illetve nem tartották be a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírásokat - írja az MTI.

Többen táblákat tartottak a magasba, amelyeken a „koronaterror”, a „Covid-zsarnokság” felszámolását követelték.

A főváros szívében, az Óváros téren tartott rendezvényen Václav Klaus korábbi cseh államfő is felszólalt.

„Véget kell vetni ezen egyoldalú kormányrendeleteknek.

Világosan és egyértelműen akarjuk üzenni a kormánynak, hogy ami elég, az elég. Elég volt már az életünket alapvetően károsító tiltásokból és rendeletekből” – mondta a 79 éves exelnök, hozzátéve, hogy nem fogja magát beoltatni a vírus ellen.

Csehországban a héten meghosszabbították a járványellenes korlátozásokat. Ezek értelmében maximum kétfős találkozók engedélyezettek közterületen, s az üzletek többsége is zárva tart, ahogyan például a szállodák és az éttermek is, továbbá lakhelyelhagyási tilalom van érvényben este 9 órától hajnali 5-ig.

Milos Zeman cseh elnök vasárnap türelmet kért az állampolgároktól, illetve az óvintézkedések betartására szólított fel, mondván,

az esetszám megugrása annak számlájára írható, hogy sokan nem vették komolyan a szabályokat.

A 76 éves Zeman emellett méltatta az Európai Uniót a vakcinavásárlásokban vállalt szerepéért, és leszögezte, hogy ő be fogja magát oltatni. Szombatig mintegy 40 ezer embert oltottak be a koronavírus ellen Csehországban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy csak negatív teszttel szabad beutazni Angliába. A jövő héttől csak azok utazhatnak be külföldről Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt és a teszt eredménye negatív.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a szerb házelnök és a belügyminiszter is beoltatta magát az orosz vakcinával. A szerbiai gyógyszerügynökség (ALIMS) december 31-én engedélyezte 2400 ampullányi Szputynik-V behozatalát Szerbiába.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!